БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Направи си сам: Сапун на пяна

Знаете ли, че пенливият сапун всъщност е трик? И че ако нямате под ръка резервен пълнител, но имате помпичка, която прави сапуна пенлив, можете да си направите собствен пенлив сапун у дома?

Защо пенливият сапун е страхотен?

Докато се налага да разтъркате течния сапун в ръцете си, за да се образува пяна, пенливият сапун излиза от диспенсъра готов за ползване, като текстурата му е много мека и изключително лека. Пяната, която излиза от диспенсъра, е интересна за децата, които се забавляват, докато се учат и възпитават на полезни всекидневни навици.

Освен заради своята текстура, пенливият сапун е страхотен, защото е по-икономичен от обикновения, тъй като ползвате по-малко количество течен сапун за същия резултат. Това го прави и по-екологичен, понеже се изразходват по-малко опаковки (най-често пластмасови), както и вода, която да го отмие.

А как всъщност работи? Пенливите диспенсъри добавят въздух към сапуна, когато натискате помпата. Това създава пяната, която всички обичаме.

Необходими материали:

  • Специален диспенсър за пенлив сапун
  • Течен сапун
  • Вода
  • (По желание) Етерични масла за аромат

Как да си направите пенлив сапун:

  1. Смесете 1 част течен сапун с 3 до 5 части вода в пенлив диспенсър. Пропорцията зависи от гъстотата на течния сапун, който сте си купили, така че експериментирайте. По-малко от необходимото количество вода и сапунът излиза трудно от диспенсъра. Твърде много вода и сапунът не е достатъчно пенлив.
  2. Разбъркайте.

Ако ще правите това често, препоръчваме да си вземете диспенсър за пенлив сапун, като тези на KIREI KIREI, защото тяхната база е стабилна, а механизмът им е качествен.

И това е всичко, което ни трябва, за да сме щастливи - сапун, който се пени сам, и желанието на децата да играят със сапун, вода и да творят! 

Назад към всички статии