БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Кои са предпочитаните бебешки колички?

Едва ли има друг бебешки продукт, за който отделяме повече време за проучване, финансов ресурс и дори практически тестове, отколкото на количката. В действителност, тя е не просто важна част от пазаруването за новороденото, но и един вид ключова инвестиция за комфортно и безпроблемно майчинство. Причината е, че бебешката количка може да донесе удобство и приятни моменти както за детето, така и за родителите, но и буквално да съсипе ежедневната разходка, а и целия ден.

Колкото по-добре познавате пазара и неговите актуални предложения, толкова по-лесно ще изберете подходящ модел. В днешното ни подробно ръководство ще ви дадем практични насоки и важни съвети за покупка на детски колички. Ще фокусираме вашето внимание конкретно върху продуктите, които получават максимален рейтинг от потребителите и отлична оценка от специалистите през последните години. Разбира се, ние правим всичко възможно повечето популярни модели бебешки колички да са с постоянна наличност във физическите обекти и онлайн магазина на Хиполенд.

Фактори, които правят една бебешка количка отличен избор

Когато влизате в магазин за бебешки колички, е важно да се насочите не само към конкретна марка, но и да сте наясно с вашите собствени приоритети. Съществуват немалко фактори, които могат да направят даден модел един прекрасен избор. Ако голяма част от тях са налични в продукта, който обмисляте в момента, по всяка вероятност няма да сбъркате с него.

И така, нека разясним кои са основните сходства между съвременните предпочитани детски колички:

  • Безопасност. Снабденият с всички сертификати и мерки за сигурност модел е този, който ще ви носи едновременно комфорт, увереност и мотивация за повече разходки с мъничето всеки ден. Няма нищо по-важно от безопасността за детето, а в модерните детски колички тя е гарантирана с иновативни технологии и специализирани системи, включително петточковия предпазен колан и издържалата всички видове тестове стабилна конструкция.
     
  • Удобство. И този фактор има двупосочно измерение. Комфортът е задължителен както за оптималната почивка на новороденото, така и майката, особено при по-дълги преходи. Важно е да намерите достатъчно маневрена детска количка, за да имате достъп и удобно пътуване по всякакви терени, но също така и прилежно изградени кошове и седалки, осигуряващи максимална опора и наслада за мъничето във всякакви позиции.
     
  • Компактност. По отношение на размерите, включително тегло и конструкция, днешните бебешки колички могат да задоволят всеки индивидуален вкус и предпочитание. Практичните варианти са комбинираните модели. Тези бебешки колички винаги трябва да са съобразени с автомобила и неговите габарити, а стандартните необходими аксесоари са дъждобран и сенник. Междувременно, детайли като оперативно раждане могат да наложат необходимостта от по-лек модел, а компактното сгъване да улесни съхранението в малки жилища, при липсата на двор, гараж или място за съхранение в общите пространства във входа.

 

  • Надеждни материали. Под надеждни, от една страна, разбираме издръжливи, особено когато става дума за шасито и гумите на бебешките колички. От друга страна обаче, синтетичните материали не винаги са практични, защото могат да създадат риск от алергични реакции и спарване в летните горещини. Затова покупката на летни калъфи и наличие на дишащи материи са винаги плюс при избора. Шасито от алуминиеви сплави е по-леко и издръжливо на атмосферни влияния, но в зависимост от конструкцията на количката трябва да преценим дали теглото ни е комфортно. Пластмасовите гуми са леки, но за разлика от каучуковите дават едно по-твърдо возене. Наличието на амортисьори е полезна екстра.

 

  • Съотношение между цена и качество. Съществуват много луксозни бебешки колички, които ако можете да си позволите, ще отговарят и на най-специфичните изисквания както на новите, така и на по-опитните родители. От друга страна, не е задължително да се спирате на най-скъпите модели, в случай че държите на качествен, издръжлив и достатъчно удобен и компактен вариант. Ключът тук е да откриете перфектното за вас съотношение между личен бюджет и търсено качество.

Предпочитани модели детски колички днес

Дойде време за още по-конкретните ни насоки. В следващите редове ще ви изброим отлични марки детски колички. Ще ви разясним защо всяка от тях си заслужава вашето внимание и защо и критици, и самите родители им поставят максимални оценки.

Бебешки колички Cybex

Всички сме чували за златния стандарт на немското качество. Виждаме го буквално навсякъде в икономиката и търговията, включително и в сектора с детски колички. Ако трябва да го назовем с конкретно име, то това ще бъде марката Cybex. Тя е на пазара от близо две десетилетия, но ѝ е нужно съвсем малко време след официалния дебют, за да се превърне в лидер в индустрията най-вече по отношение на безопасността. Голяма част от Cybex технологиите са модел за подражание на останалите производители, като има и патентовани интелигентни решения, които са уникални за марката.

Интересен е фактът, че столчетата за кола на марката, които може да комбиниране с бебешките им колички (за да си направите система 3 в 1) получават високи оценки за безопасност на немския автомобилен институт ADAC и организацията Stiftung Warentest. Неслучайно, наред с модерния си минималистичен дизайн, гарантирания комфорт и гаранцията за издръжливост, Cybex бебешката количка се отличава с факта, че не следва, а поставя стандартите в сектора.

Бебешки колички MOON

MOON е марка детски колички, която залага на удобство, семпъл минималистичен дизайн и максимален потенциал да отговори на актуалните родителски нужди. Без да претрупва моделите си с ненужни аксесоари и елементи и разчитайки на класическите десени и визии, този производител на практика ви предоставя всичко, от което имате нужда. MOON се откроява сред създателите на 2 в 1 моделите, като има налични и елегантни единични решения – за новородено или лятна бебешка количка, която да пъхнете в багажника на колата за нула време и да се отдадете на плануваното семейно приключение без притеснения от каквито и да е рискове. И трудно такива биха ви застигнали. MOON моделите осигуряват страхотна почивка и наслада за детето по време на возене, като конструкциите с мемори пяна и включен ортопедичен матрак са само част от подсигурените глезотии за мъниците.

Бебешки колички Chipolino

Chipolino е избирана марка за лятна бебешка количка. Тя е маневрена, лека и може да премине и през най-тежките градски условия. Малко след като започна да създава комбинирани детски колички обаче, брандът се наложи като лидер в съотношението между цена и качество у нас. Много майки определят Chipolino като перфектният вариант за дълги разходи. Според няколко изследвания този производител се избира именно от по-активните родители, които не се ограничават до едночасови разходки около блока или в близкия парк в ежедневието си. Надеждното шаси, стабилната алуминиева конструкция, а и лесното транспортиране чрез практичното сгъване и побиране във всеки багажник превръщат Chipolino количките в отлична опция за майките без спирачки и за децата, отглеждани в пътешествия още от най-ранна възраст.

Бебешки колички Lorelli

Lorelli е марката наследник на Bertoni, която противно на очакванията, създадени от името си, е не италианска, а изцяло българска. Типично по нашенски, този производител залага на два от основните търсени сред родителите фактора в сектора – издръжливост и достъпна цена. Lorelli обаче предлага повече от практични и стабилни бебешки колички. От компанията можете да очаквате и изключително изобилие от модерни дизайни, както и иновативни решения на различни проблеми – малко място за съхранение, не особено добри градски условия за майки с деца и така нататък. Впечатление при Lorelli предложенията прави и постоянното (при всеки модел) съчетание от полезни екстри като възможност за регулиране на седалката, помпащи гуми, налични към комплекта чанта, покривало и дъждобран за всякакви екстремни ситуации навън и винаги достатъчно голям кош за пазаруване.

Бебешки колички Kikka boo

Kikka boo е водещ производител на 3 в 1 и съвременни модели летни бебешки колички. При тази марка отчитаме най-вече предимството на практичната употреба. То е осезаемо във всяко отношение – от лесната поддръжка до съхранението. В Kikka boo винаги се предоставят няколко опции за регулиране на детските колички – наклон, позиция и начини за закопчаване. Възможността да персонализирате начина, по който ще използвате избрания от вас модел е налична в 99% от случаите. Това означава не само повече комфорт и намаляване на разходите (на половината от родителите им се налага да сменят возилото в последствие), но и висока степен на адаптивност на детските колички към различни условия и места за разходка. От друга страна, производителят не забравя за комфорта на майката, като предлага практични чанти, кошове за пазаруване и аксесоари за допълнително удобство (например, поставка за чаша за кафе или стойка за книга) с отлична и съвременна визия.

Какви детски колички ще намерите в Хиполенд?

В магазин Hippoland ще намерите всички изброени по-горе препоръки за детски колички - Cybex, Moon, Chipolino, Lorelli, Kikka boo, както и много други, включително Maxi-Cosi, Mutsy, Chicco, Cangaroo и Moni. Същевременно, ние не се ограничаваме с един и същи асортимент, а напротив – стараем се да го обогатяваме постоянно, следейки актуалните тенденции на пазара и вслушвайки се в потребителските нужди. Освен съветите и насоките в тази статия, ви препоръчваме да използвате и постоянно наличната опция за съдействие от нашите служители във физическите магазини. Те с удоволствие ще ви помогнат да изберете най-добрите за вас конкретни бебешки колички.

Не подценявайте избора на детска количка и избягвайте да правите спестявания именно в тази част от списъка с пазаруване за новороденото. С нея ще прекарате по-голяма част от деня си, а и мъничето ви заслужава максимален комфорт и безопасност, докато се разхожда и се запознава със заобикалящия го свят.

Назад към всички статии