БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

Какви детски играчки да сложим в багажа за лятната почивка?

Приготвянето на багажа за семейната почивка може да бъде истинско предизвикателство. Мястото почти никога не стига – без значение от броя деца и модела на колата, с която ще купувате. Дори през лятото, когато се вземат по-малко обемни дрехи и обувки, майките до последно се опитват да затворят препълнените куфари, а бащите си играят на домино в опитите да хлопнат багажника. 

Въпреки това, някои неща от багажа за почивката са незаменими. В никакъв случай не бива нито да ги забравяте, нито да правите компромис точно с тях за сметка на допълнително трета връхна дреха или любимите ви обувки за плажно парти. Тези жертви обаче съвсем не са нужни. Ако подходите разумно с приготвянето на багажа за лятната почивка, ще успеете да се вместите, без да трябва да купувате още един куфар непосредствено преди тръгване. 

И разковничето е в практичния избор на детски играчки за ваканцията. Останете с нас, за да получите полезни насоки и страхотни идеи за целта. 

Подходящи детски играчки за спокойно и забавно пътуване 

Казват, че както започне една почивка, така и ще се развие и приключи. Затова не подценявайте пътуването. Времето в колата може да се разтегне до небивали граници и да ви се стори като цяла вечност. Това се случва най-вече когато малчуганите скучаят и през пет минути ви питат „Кога ще стигнем?“. 

Мнозина родители правят голяма грешка да съберат детски играчки, които могат да се ползват само на плажа или навън по време на самата ваканция. Други, по случайност, вземат нещо интересно, подходящо за колата, но го забравят в най-затънтения край с куфари в багажника. Съветът ни е внимателно да помислите за интересни детски играчки за пътуването. Задължително е те да си ви под ръка. Ако имате деца с голяма възрастова разлика или такива, на които всичко бързо им омръзва, заредете се с повече варианти. Ако трябва, дръжте ги в краката си на предната седалка. Това незначително неудобство си заслужав.

Ето няколко интересни и достатъчно компактни, но и занимателни детски играчки, които да направят пътуването ви спокойно. А кой знае, може би, дори и забавно:

  • Нека любимите детски играчки са на една ръка разстояние. За по-малките е трудно да се отделят от своите плюшени приятелчета. Проблемът става катастрофален, ако обичат и да си поспиват по време на път. Някои по-големи деца също държат да пътуват „заедно“ със своите любимци. Това е често срещан случай с традиционните играчки за момичета. За къде без незаменимата Barbie?
  • Рисуване – универсалното гарантирано занимание за поне един час от пътя. Ако детето ви е наистина запалено, спечелете вниманието ми с нещо по-интересно от комплект флумастери и бели листове. Можете да заложите на модерна светеща дъска за рисуване. За още по-напредналите силно препоръчваме проектор за рисуване, с който са възможни и по-сложни портрети и пейзажи, както и страхотната магнитна дъска с топчета и писалка, създаваща триизмерни изображения. 
  • Всякакви образователни предложения за деца. Хубавото при тях е, че са по-добрата алтернатива на екраните, а освен това са и достатъчно универсални. Можете да ги предложите и по време на семейната вечеря, когато излезете на ресторант, а поръчката се бави. Голяма част от тях са идеални на плажа. А и ще послужат за малко мозъчна тренировка, от която имаме нужда дори по време на ваканция. И тъй като все пак интересът на съвременните деца масово е свързан с дигиталните устройства, ето една хитра идея. Вземете на своя малчуган образователен таблет. В него има забавни игри, опции за рисуване, разказвач на приказки и какво ли още не. Разбира се, за малката принцеса е важно да се спрете на момичешкия вариант за образователен таблет и дъска за рисуване в розово. 

С какво да се забавляваме навън?

Лятото е за да се забавляваме навън. Това е може би, единственият сигурен момент от годината, когато е лесно да изкарате малчуганите на въздух. Ако изпитате затруднения, включително и по време на лятната ваканция, отново помислете за правилните занимания.

Повече от сигурен начин да накарате децата да не искат да се прибират в хотелската стая е, като изберете подходящите детски играчки за „водна война“. Кога, ако не през лятото, можем най-накрая да позволим на малчуганите да се пръскат на воля? И понеже знаем колко много те чакаха този момент, защото в банята пръскането с вода съвсем не е същото, сме приготвили огромен асортимент от предложения. Разполагаме с всякакви водни оръжия, включително специални раници, които се носят на гърба за по-лесен достъп и бърза атака, пистолети с водни балони, мини джобни водни пистолети, водни бомбички, бластери и много други. 

Други компактни и страхотни идеи за навън са доброто старо хвърчило или лък със стрели, ако разполагате с двор и поне едно дърво, на което да закачите мишена. 

Супер предложения за споделено семейно свободно време 

По някое време ще ви се прииска и вие да се включите в лудориите на децата. Това е напълно нормално. А и в крайна сметка – на семейна, не на романтична почивка сте се отправили. За да поддържате тонус, можете да заложите на класически спортни детски играчки за цялото семейство. Супер идея е да вземете комплект за бадминтон или просто една обикновена топка и да играете плажен футбол, който далеч не е толкова лесен като този пред блока или само на думи пред телевизора вкъщи.

Ако сте от готините модерни родители, заложете на падел тенис. Това е доста популярен напоследък спорт. В онлайн магазина на Хиполенд разполагаме с комплект за падел, подходящ за деца.

Горещите летни хитови сред детските играчки на 2024 година 

Оставаме на тема популярни детски играчки и модерни родители. Ако сте точно такива и искате наистина много, ама много да зарадвате малчуганите по време на лятната почивка, е важно да сте наясно с актуалните хитове. Горещите и търсени от всяко дете в магазина предложения за сезона са:

  • Не просто воден пистолет тип бластер или машина за сапунени балончета, а аксесоар 2 в 1. Става дума за хита на това лято – бластер за сапунени балончета, който ги създава и изстрелва напред в огромно количество със скоростта на светлината. 
  • Още оръжия, но този път от актуалната колекция X-shot HYPER GEL. Различното и привлекателното в тях е, че изстрелваш не вода, а топчета. Спокойно, мили родители, те са изключително леки и безопасни!
  • Бойни пумпали – отлична и възможно най-компактната идея за вашия син. Край на пренасянето на огромните коли с дистанционно и комплекти с Костенурки Нинджа. 

Помощ – лошо време! Ами сега? 

Ами за да не стигате до този въпрос, подгответе се предварително. Не е нужно да постъпвате като с огромния куп резервни дрехи за лошо време. Можете да заложите на няколко, но достатъчно компактни и занимателни (да държат вниманието на малчуганите часове наред) детски играчки. В Хиполенд имаме няколко отлични предложения за целта. Ако ги купите, без да им ги показвате предварително, ви гарантираме, че децата ви ще спрат да мразят дъжда и лошото време изобщо:

  • Интерактивни детски играчки. Всякакви говорещи плюшени предложения са добре дошли. Ако държите децата ви да се занимават заедно, а вие да се отдадете на сладка дрямка или любимо четиво, можете да заложите на дженга.
  • LEGO – фаворитът сред съвременните играчки за момчета, а и не само, защото момичетата са не по-малко добри в строежите и всякакви забавления с конструктори.
  • Книги. Вярвате или не, някои деца ще ги оценят именно когато няма какво да правят и им стане много скучно. За родителите на по-малките деца горещо препоръчваме книжки с игри и стикери.

Няколко думи за идеалните бебешки играчки по време на ваканция 

Бебето също си има своите нужди, включително да се забавлява. Наясно сме, че ако ще почивате с дете на няколко месеца, багажникът ви е пълен догоре с количка, кошара (за минимален багажник препоръчваме преносимо легло раница), шезлонг, уреди за приготвяне на храна и какво ли още не. Затова е важно да изберете малки, но пък достатъчно практични занимания за бебето по време на ваканцията.

Добрата новина е, че за тази възраст детските играчки (или поне не всички) не са толкова обемни. За почивката е задължително да вземете със себе си няколко на брой гризалки (залъгалки), за да не останете само с една-единствена, обрала цялата Менделеева таблица, налична в пясъка, любимата плюшена играчка и дрънкалка, включително за количка. За по-напрегнатите периоди и безсънни нощи съветваме да сложите в багажа и незаменимата бебешка играчка с приспивна музика или бял шум. Много родители изпадат в истински ужас, ако забравят точно нея. Дори да намерите магазин за детски стоки, шансът бебето ви да си иска своето пеещо мече е повече от голям.  

Детски играчки за семействата с минимално свободно място в багажа 

Да предположим, че сте събрали най-необходимото за семейната почивка и остават само и единствено детските играчки. Ако то е крайно малко, не се притеснявайте. Варианти има и за вас. И вашите деца ще има с какво да се забавляват.

За онези от вас, които разполагат с наистина малко свободно място, препоръчваме няколко изпитани идеи:

  • Преносима настолна игра. Дали ще е дама, шах или бесеница в джобен вариант - вие решавате.
  • Карти Уно. Ако търсите дребна като размер, но наистина интересна – и то за цялото семейство, особено ако ви е омръзнало от Не се сърди човече, игра, тази е идеална. В момента картите са хит и сред децата от предучилищната и началните класове. Истината обаче е, че и малки, и големи я харесват. 
  • Мини пъзел. Изобщо не е задължително да купувате пъзел, който да заема цялата задна седалка, за да осигурите няколко часа забавление на детето в дъждовен ден или вечер на верандата на вашето морско бунгало. С джобните варианти си решавате проблема и с мястото, и с вечното „скучно ми е“ сред малчуганите. 
  • Clever Book карти според възрастта на детето. Подходящи са за път, навън и дори в хотелската стая, докато си почивате между сутрешния и следобеден плаж. 

Както виждате, не е нужно да окачвате допълнителен багажник на колата или да пътувате затрупани с чанти навсякъде около себе си, за да сте сигурни, че на детето ще му е забавно. Доброто планиране на една почивка и свободното време, както и какво ви трябва за тях, са работещото практично решение. Заложете на нашите страхотни – малки и компактни – предложения за детски играчки за лошо време, пътуване, плаж и забавление навън. А за останалите часове, не забравяйте какво казват специалистите: от време на време децата имат нужда да им е скучно, полезно е!

Назад към всички статии