БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА * над 89,00 лв.

1 юни – Ден на детето

Знаете ли защо на 1 юни отбелязваме най-усмихнатия празник в годината?


Идеята за отбелязване на специален Ден на детето като международен празник се ражда по време на Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925 г. в Женева. В България Ден на детето започва да се чества от 8 май 1927 година под патронажа на княгиня Евдокия.


Като международен празник, учреден през 1949 – 1950 г. в Москва, на 1 юни започва да се отбелязва Международен ден за защита на децата, който оттогава се чества в бившия Съветски съюз и страните от бившия социалистически лагер, останал по традиция и до наши дни в много европейски държави.


По света Денят на детето започва да се чества, след като на 14 декември 1954 г. ООН и ЮНЕСКО обявяват 20 ноември за Световен ден на децата, въпреки че самата дата не е възприета навсякъде, а в различните държави се чества според местните традиции.


Когато и да се чества денят на детето на различни места по света, едно е сигурно – децата ни заслужават да бъдат щастливи и да имат пълноценно детство!


Подарете и на вашите деца незабравим празник и хиляди усмивки на този ден, изненадайте ги с любимата играчка и мечтания подарък. Ако още се чудите какво да изберете – разгледайте първоюнския каталог, обединил най-добрите идеи и най-атрактивните оферти, тук.

Назад към всички статии